Grafički atelje “Forsage Games” iz Beograda, osnovao je dugogodišnji dizajner društvenih igara Predrag Lazović 2004. godine, a koji se igrama i distribucijom igara bavi još od devedesetih godina prošlog veka. 
Do danas je objavljeno preko 60 njegovih igara – neke su objavljene kod renomiranih srpskih izdavača, a neke su izdate pod njegovom firmom Forsaž Games. Proizvedene su prema lokalnim standardima, za primarna tržišta – Srbiju i region, a od 2013. godine proizvode se igre po evropskim i američkim standardima. Pored Predraga, na stvaranju nekih igara učestvuju njegov sin, takođe dizajner, Dragan Lazović, autor dizajner Stefan Kovljanin i dizajner Vojka Ketvok.

Prva igra koja je objavljena u Srbiji 1996. godine, bila je ratna društvena  igra sa temom vazdušno-pomorske bitke pod nazivom “Saratoga” gde je ceo talon prekriven mrežom jednakostraničnih trouglova po čijim temenima se kreću figurice (avioni i brodovi). Za ovu igru se može reći da je bila ispred svog vremena, ali je nažalost  imala propuste u proizvodnji. Zbog svega toga se nije naročito pokazala na tržištu, ali tokom narednih godina nekoliko izdavača iz Srbije objavilo je još desetak drugih Predragovih igara. Među njima su bile igre raznih tematskih vrsta i za različitu publiku: porodične igre, dečije igre, ratne, razne sportske simulacije i druge.

Nedavno je kompanija postigla proboj na globalnom tržištu zahvaljujući višestrukim uspešnim Kickstarter kampanjama. Nakon uspeha proširili su proizvodne kapacitete radionice tako da su u mogućnosti da proizvode igre u većim serijama. Takođe, nabavili su nove mašine i 3D štampače koji im omogućavaju da sami proizvedu sve elemente (i dodatnu prateću opremu) bilo koje igre.

Kickstarter kampanje:

2016 – Naval Battle in Archipelago
2018 – Tank Chess
2019 – Panzer Strike: Western Front
2019 – Panzer Strike: Western Front 2
2020 – Age of Dogfights: WW1

U planu je rad na novim igrama, kao i nastavak promovisanja kampanja preko Kickstarter i Backerkit platformi.

Više o Kickstarter platformi i sličnim temama možete pročitati ovde.

Podeli ovaj tekst – share/subscribe/like: