Izdavač društvenih igara, kompanija “Blue Orange Games” iz Kalifornije (sa evropskom filijalom u Francuskoj) prvi put ove godine organizuje Svetski turnir iz društvene igre Kingdomino koji će se održati krajem ovog leta u Parizu.

 

Do sada su samo bili organizovani nacionalni turniri u Francuskoj i u Americi, a ove godine prvenstvo je prošireno na ceo svet i pripreme traju do avgusta kada će biti održan turnir. Tačan zvaničan datum turnira će se naknadno objaviti kao i lokacija, za sada se zna da će biti održan u zamku.

Svaki učesnik svetskog prvenstva dobija društvene igre “Blue Orange” izdavača u vrednosti od 200e, a glavni pobednik tog turnira dobija novčanu nagradu od 3000e.

Zahvaljujući klubu Mipl iz Novog Sada, Republika Srbija takođe učestvuje na svetskom prvenstvu jer u svojim prostorijama održavaju 22. februara nacionalne kvalifikacije sa početkom u 12h.
Učešće košta 300 dinara, a prijave se vrše na dan turnira između 11:00 i 11:50h.

Turnir će se odigrati u dve faze: igra se u četvoro, u planu je da se odigra fiksan broj rundi u zavisnosti od broja igrača (najverovatnije 5), a 8 najboljih po plasmanu prelaze u drugu fazu turnira gde će se odlučiti ko je pobednik.

Nagrade turnira: svaki učesnik dobija specijalnog Mipla kao uspomenu na turnir.
Najboljih 8 dobija velike miplove, dok top 4 igrača dobijaju igre: Prvo mesto Queendomino, drugo mesto Kingdomino: Age of Giants, dok 3. i 4. mesto dobijaju Kingdomino Duel.

Prvo mesto dobija plasman na svetsko prvenstvo u Parizu, plaćen jednodnevni smeštaj i 3 obroka. Ukoliko prvi igrač bude sprečen da ide, pravo se prenosi na drugog, pa na trećeg itd.

Više informacija na stranici događaja: https://www.facebook.com/events/468292350505844/

Podeli ovaj tekst – share/subscribe/like: