Sa početkom marta u Republici Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog pandemije virusa Covid-19 i zabranjena su sva okupljanja, otkazani su svi festivali i manifestacije. Nažalost,  za sada su otkazani prolećni festivali Klikcon i Festival Epske Fantastike i svi klubovi u Srbiji su morali da preduzmu bezbednosne i propisane mere zaštite u cilju sprečavanja proširenja zaraze.
Za sada nema nikakvih informacija da li su festivali pomereni, kada i da li će se održati.

Klubovi i prodavnice su ograničili svoje radno vreme, ali su zainteresovanim licima ostavili mogućnost eventualne nabavke društvenih igara u ograničenom vremenu tokom radnih dana ili čak vrše dostavu koja je bezbedno upakovana, a na društvenim mrežama svako od njih je objavio svoje radno vreme. 

Spisak svih klubova u Srbiji sa osnovnim informacijama o njima (i linkovima ka stranicama društvenih mreža) možete pregledati ovde.

Kako je većina ljudi dobila višak slobodnog vremena ili je primorana da provodi vreme kod kuće sada je možda jedinstvena prilika da isto vreme potroši na igranje analognih igara, da se podseti neke stare igre, da nauči ili da isproba neku novu. Zašto su društvene igre odlične za popunjavanje slobodnog vremena možete pročitati u tekstu Benefiti društvenih igara.

 

Podeli ovaj tekst – share/subscribe/like: